De krachtige werking van Q10

 

Zo vlak voor de zomer kan ik me vaak een beetje lusteloos voelen. Moe en nergens geen zin in hebben. Zelfs het sporten of hardlopen wil ik dan wel eens overslaan. Herken je dat? Volgens mij is dat een zomerdip!

Als je even niet oplet en toegeeft aan deze sleur dan ben je verder van huis want de kilootjes komen er zo aan! Dan zit je echt in een vicieuze cirkel, en die gaat meestal naar beneden. Alle zeilen bijzetten en volle bak aan de verse groente, fruit en gezonde tussendoortjes. Je kan alle vitamientjes nu wel gebruiken.

Het slikken van supplementen en dus op deze manier extra vitamines toevoegen aan je voedingspatroon heeft echt wel zijn voordelen, en zeker in je pre-summer dip. Wat ik steevast aan mijn dagelijkse inname toevoeg is dus Q10. Na 3 dagen merk je echt een wereld van verschil. Wist je dat Q10 je weer volop energie geeft?

Q10 is een stof die al in ons lichaam zit en ervoor zorgt dat je energie hebt. Je lichaam maakt dit zelf aan, maar er kunnen verschillende oorzaken zijn in ons lichaam die ervoor zorgen dat je maar minimaal Q10 aanmaakt en dus moe word, lusteloos. De meeste Q10 in ons lichaam zit rondom ons hart, omdat deze het meeste energie gebruikt in ons lichaam. Deze Q10 word aangemaakt in onze lever en heeft voor de aanmaak weer special aminozuren en mineralen nodig die uit onze voeding komt. Gezond eten is dus echt wel noodzaak en geen taboe die ons werd verteld door Oma. Het is waar en noodzakelijk.

Er zijn verschillende factoren waardoor je lichaam minder Q10 aanmaakt en dat kan zijn;

 • Stress
 • Alcoholgebruik
 • Roken
 • Ouderdom
 • Overgewicht
 • Ongezond eten
 • Extreme lichamelijke inspanning

Na je 20e levensjaar neemt de aanmaak van Q10 af in je lichaam en kan je dus door middel van gezond eten de natuur een handje helpen. Maar je kan niet echt alles uit je eten halen. Ons eten is al zoveel bewerkt dat er veel in het proces verloren gaat en komt je lichaam dus tekort! Dan zijn de Q10 tabletten/supplementen een absolute uitkomst! En echt hoor, na 3 dagen voel jij echt een heel groot verschil. Je hebt meer energie, je bent opgewekter en misschien ga je zelfs wel fluitend naar de sportschool.

Q10 is niet alleen super geschikt voor meer energie maar doet veel meer voor je lichaam. Ik heb ze voor je opgesomd;

 • Verlaagt de bloeddruk
 • Verlaagt en verbetert de bloedsuikerspiegel
 • Positieve invloed op hart- en vaatziekten
 • Verlaagt ‘negatief’ cholesterolniveau
 • Bevordert gezond tandvlees
 • Helpt migraine voorkomen
 • Verbetert het immuunsysteem
 • Gunstig effect op de ziekte van Parkinson
 • Gaat vermoeidheid tegen & zorgt voor meer energie
 • Bevordert gewichtsverlies
 • Gaat het verouderingsproces tegen

Q10 heeft geen bijwerkingen en een overdaad aan Q10 is vrijwel niet mogelijk. Het zit immers al in je lichaam. Ik heb altijd de supplementen van Holland & Barrett omdat ik dat een hele fijne winkel vind. Je word goed geholpen en ze vertellen je precies wat je kan gebruiken voor wat en hoe. Q10 is verkrijgbaar in verschillende vormen en verschilt in mg. Ik heb gekozen voor de 120mg per softgel, die neem ik morgens in en klaar. Het voordeel van een softgel is ook dat dit sneller door je lichaam word opgenomen. Je shopt ze online, lekker makkelijk of gezellig in de winkel. En oh ja, ze hebben ook vaak een actie dat je de 2e gratis krijgt dus sla je slag. Je zal er geen spijt van krijgen!

 

 

2 Reacties

 1. 24 mei 2017 / 17:17

  Fijn dat je hier iets over schrijft! Ik heb de laatste tijd inderdaad wat last van energiedipjes en wist niet goed wat ik ermee moest doen. Ik ga die Q10 pilletjes eens een kans geven! Baat het niet dan schaadt het ook niet 😉

  • byDawn.nl
   Auteur
   24 mei 2017 / 17:56

   Hi Natascha,

   Bedankt voor je berichtje! Ik hoop dat je er baat bij hebt net als ik, ik heb er veel meer energie door gekregen. Goodluck!

   Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.