Ongezond eten op je werk komt gewoon door je collega’s!

 

Wist je dat als je een slechte dag hebt op je werk, je ook meteen slecht gaat eten?

Er is een onderzoek geweest van een Engels bedrijf Gaviscon ( van de maagzuurremmers ) die dit heeft beweerd. 77% van de mensen die onderzocht zijn geven aan dat de sfeer op kantoor invloed heeft op je eetpatroon. Dat er emotionele eters zijn dat weet ik, maar in dat zelfde onderzoek geeft 54% van de mensen aan dat ze hun gezonde voornemens laten gaan omdat er een slecht sfeer is op kantoor.

Dus als je een pittig gesprek hebt met een collega ga je daarna meteen de droppot  leegeten? Dat klinkt op zich wel logisch ja. En als je een zware bespreking hebt gehad in de ochtend mag je jezelf belonen met een lekkere hamburger als lunch? Ja snap ik ook. De verleiding lijkt me extra groot met een bedrijfskantine. Bij mij op het hoofdkantoor is ook een bedrijfskantine. Ik ben daar misschien 4 x per jaar en als ik de kantine inloop, eet ik het liefste alles wat daar is. Maar dan hoef ik niet perse een slechte dag te hebben hoor.

Wat zou je kunnen doen om dit tegen te gaan? Hier een aantal tips;

Neem je eigen lunch mee. Hatsaa die tip zag je vast niet aankomen. Maar als jij de moeite neemt om een lekkere lunch klaar te maken ga je daar ook meer van genieten. Dus niet s’ Morgens die boterhammen op elkaar klappen maar neem de tijd om er iets moois van te maken. Ik neem altijd mijn Boho-Tiffin mee. Wat een feest, elke dag weer. Ik moet er wel bij zeggen dat mijn auto mijn kantoor is en ik spreek mijn collega’s alleen telefonisch.

Neem groente mee in je lunch box. Bijvoorbeeld, gesneden rode paprika of worteltjes. Neem je in plaats van drop een snoeptomaatje. Net even anders.

Zet vers fruit op je bureau. Als je dan zin in iets krijgt neem je lekker vers fruit. Er zijn ook bedrijven die in de lobby een grote schaal met vers fruit hebben staan. Zo worden de medewerkers gestimuleerd om gezond te blijven. Ik vind zoiets ook altijd een goeie uitstraling hebben en het zegt ook iets over het bedrijf zelf.

De verjaardag van al je collega’s hoeft niet altijd gevierd te worden met taart! Je kan ook eens ‘nee’ zeggen. Tel maar eens hoeveel stukken taart je per week voor je neus krijgt?

Frisse lucht is heel belangrijk. Zit jij de hele dag binnen? Ga dan lekker naar buiten tussen de middag.  Ik weet zeker dat dit invloed zal hebben op je honger gevoel.

Kauwgum kauwen! Klinkt misschien gek, maar daardoor kan je je beter concentreren op je werk.

 

Ik ben heel blij dat ik niet de hele dag op kantoor zit. Het zou niks voor mij zijn en ik zou hartstikke veel aankomen in gewicht! Toch heb ik ook hartstikke veel verleidingen onderweg. Maar met mijn Boho-Tiffin naast me rij ik daar meestal zo aan voorbij.

Heb jij nog goeie tips? Laat het dan weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.