Masterclass Ondernemen van Annic van Wonderen

Wie houd er niet van een inspirerend succesverhaal? Een jonge onderneemster die de grootste fashion website van Nederland weet neer te zetten. Haar site had meer dan 2,4 miljoen bezoekers per maand. Hoe doe je dat en wat is haar verhaal?

Afgelopen zondag, 12 februari, mocht ik haar ontmoeten in het Renaissance hotel in Amsterdam. Daar gaf zij haar masterclass Ondernemen. Ik heb het over Annic van Wonderen van Annicvw. Om de 3 maanden geeft zij verschillende masterclasses en tijdens de masterclass ‘Ondernemen’, die ik nu bijgewoond heb verteld ze haar persoonlijke verhaal en deelt tips, trucs en haar valkuilen. Niet alleen voor ondernemers of ondernemers in spé is deze class geschikt maar ook voor werknemers die het beste uit zichzelf en hun carrière willen halen.

Het begint natuurlijk al met de locatie. In hartje centrum Amsterdam staat het prachtige Renaissance hotel. Mooie draaideuren van zwart gietijzer en een stralende conciërge die je welkom heet. Hoe leuk!

Met 30 andere meiden drinken we een heerlijk kopje koffie en leren elkaar een beetje kennen. Allemaal inspirerende meiden met grootse plannen en vol adrenaline. We kunnen niet wachten om het verhaal van Annic te horen. Na een korte kennismaking nemen we plaats op onze stoel waar een goodie bag op staat. Haar boek met een prachtig lint eromheen. “Die is om kado te doen aan iemand die je kent en waarvan je weet dat hij of zij dit ook interessant vind”  zegt Annic. “En voor jezelf zit er 1 in de goodie bag” . Ik bedenk meteen aan wie ik m zal geven. In de goodie bag zit ook een bel, omdat je elk succes moet vieren. Hoe groot of hoe klein, je viert het. Dat was al haar eerste tip. Laat ik daar nou geen moeite mee hebben.

Annic verteld over hoe haar ideeën zijn ontstaan en hoe ze begonnen is. Door out of the box te denken weet ze echt veel te bereiken. Wat zeg ik, ze heeft de grootste website van Nederland opgezet, I love fashion news. Ik kan er alleen maar mega veel respect voor hebben.

Iedereen zit aandachtig naar haar te luisteren en ik schrijf wel 10 pagina’s vol, het zijn allemaal gouden tips die ze geeft. Als ik om me heen kijk zie ik alle meiden druk schrijven. Gelukkig zat er ook een heel schattig notitieboekje in de goodie bag. De onderwerpen die ze doorneemt zijn allemaal direct toepasbaar. Ze verteld over effectief werken, financiën, social media, personeel en heel belangrijk, hoe je doelen stelt voor je bedrijf en waarom kernwaarden heel erg belangrijk zijn. Ze zijn het fundament van je bedrijf. Bij elk onderwerp noemt ze ook concrete voorbeelden en geeft suggesties hoe wij dit kunnen toepassen. Ik heb ontzettend veel goeie tips gekregen die ik niet kan wachten om toe te gaan passen.

Na afloop kon je allerlei vragen stellen en dat werd ook flink gedaan, wat een super inspirerende middag! We sluiten af met een gezellige netwerkborrel en kletsen bij over de dingen die we gehoord hebben. We wisselen contacten uit en wensen elkaar allemaal veel succes en vooral plezier. Want dat is het, je moet doen wat je leuk vind.

Met mijn plannen om een webshop op te zetten loop ik 6 uren later glunderend weer door de zwaaideuren van het Renaissance hotel vol met nieuwe ideeën en een shitload aan inspiratie.

 

 

1 Reactie

  1. 20 maart 2017 / 10:56

    Hey!

    Ik heb de masterclass van Annic al verschillende keren voorbij zien komen en iedere keer dacht ik, oh wat interressant! Leuk om te lezen dat hij zo goed bevallen is, het geeft een mooie weergave van de dag weer. Een echte aanrader dus. Ik denk dat ik er nog een keertje heel goed over na ga denken 🙂

    Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.