the Food Tag

 

Ik kwam laatst een artikel tegen dat de ‘Food Tag’ heette en dat was echt super leuk om te lezen dus ik dacht dat ga ik ook doen! Aangezien ik gek ben op lekker eten en hier ook best veel vragen over krijg dacht ik, Yep let’s do this!

Wat is je favoriete ontbijt? 

Ontbijt is echt de belangrijkste maaltijd op de dag. Hiermee zet je je innerlijke motor aan en dat betekent energie voor je lichaam! Ik wissel mijn ontbijtjes graag af maar mijn absolute favoriet zijn mijn pancakes met maple syrup. De Canadees in mij roept! Wat een feest als je met pancakes kan ontbijten! Meestal is dat in het weekend want dan heb ik er de tijd voor. Doordeweeks is mijn absolute favoriet de “overnight oats” met verse framboosjes.

Wat zit er op je lievelingsbroodje? 

Daar kan ik heel kort over zijn; absoluut een donkerbruine boterham ( liefst een Gildekorn van de verse bakker ) met belegen kaas. Zo ontzettend lekker! Je kan me er bijna wakker voor maken.

Wat is je favoriete kookboek?

De kookbijbel! Die liet mijn vriendin me ooit zien en ik moest hem ook hebben. Ik heb m gekocht omdat er zoveel mooie foto’s in staan. Ik ben gek op mooie foto’s van eten.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig? 

Lastige keuze omdat ik gek ben op kaas maar ook een chocolade verslaving hebt! Als ik dan toch moet kiezen kies ik voor nooit meer zoet. Ik kan niet zonder mijn kaas en toastjes met brie. Zo lekker met een wijntje!

 

 

Welke keuken ( land ) is je favoriet? 

De Amerikaanse. Grote steaks, gepofte aardappels, maiskolf met gesmolten boter. Mmmm zo ontzettend lekker! En als ik daar dan toch ben neem ik s’ morgens een big stack of pancakes! Jippie!! Hoog tijd om daar weer eens heen te gaan.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Oef heb je even? Deze vind ik wel lastig want ik heb er echt meerdere. Oké mijn ultieme guilt is een chocolade reep van Tony Chocolonely. En dan de hele reep.

Thuis koken of uit eten gaan? 

Absoluut uit eten gaan. Met mijn drukke fulltime baan vind ik het heerlijk om lekker te genieten van het niet-koken en uiteraard met een heerlijk glas wijn.

Wat is je lievelingsrestaurant? 

Mijn lievelingsrestaurant zit in Parijs, ‘Les Cocottes” . Ik hou van de sfeer, de geur, de menukaart, de mensen die daar werken en de overheerlijke keuken. Zoals een restaurant hoort te zijn. Wat een gastronomie! Maar ook op nummer 1 komt ‘ the White Spot’  in Vancouver. De allerlekkerste hamburgers EVER!

Wat mag niet ontbreken in je keuken? 

Lekkere en veel verschillende kruiden Ik vind het leuk om te experimenteren met allerlei gerechten en daar horen spannende kruiden bij!

Wat lust je echt niet?

Ik probeer het elke keer weer maar ik lust echt geen olijven. Ook niet met een glas wijn zelfs niet met een liter water. Yech.

Het gekste wat ik ooit gegeten heb? 

Nou ik eet niet veel geks, want als ik het te gek vind eet ik het gewoon niet. Simpel.

Wat staat er op mijn food bucket list? 

Red Velvet Cake van de ‘3 Graefjes’ in Amsterdam. daar heb ik nu al zoveel over gehoord  dat ik dat binnenkort echt ga proberen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.