Wat wil je nou eigenlijk?

 

Stel nou dat je op een punt bent beland in je leven waarin je wat anders wilt. Qua werk misschien, of misschien wil je graag iets voor jezelf beginnen maar je weet totaal niet wat. Uren, dagen, weken zit je te piekeren en jezelf op te vreten dat je iets wilt veranderen in je leven maar je weet gewoon niet hoe. Voor je het weet vier je weer je verjaardag en ben je teleurgesteld in jezelf dat je nog steeds op dat zelfde punt staat.  Het lijkt alsof de mensen om je heen wel alles voor elkaar hebben en ze exact doen wat ze leuk vinden behalve jij! Voor je het weet ben je diep in de put gezakt en kan je nergens meer van genieten. Oké nu schets ik het wel heel zwart en donker maar ik weet dat er genoeg mensen zijn die dit ervaren of hebben ervaren. Me too!

Hoe weet je nou wat je leuk vind en hoe kan je nou zorgen dat je straks doet wat je leuk vind? Ik kan je natuurlijk vertellen dat dat heel simpel is en ik kan je er zeker een aantal tips voor geven maar je moet er wel een bepaalde mindset voor hebben. Je moet echt willen en je wil er voor gaan, all the way.

Ik heb er al eerder over geschreven maar met de juiste mindset kan je alles uit jezelf halen. Klinkt misschien heel vaag en zweverig maar het is gewoon waar. Ik zal je zeggen hoe.

Zorg dat je lekker relaxt thuis bent en met niet te veel ruis om je heen. Je telefoon staat op stil en je kan niet gestoord worden. Sluit je ogen en neem de tijd om te wennen aan deze positie. Stel jezelf nu de belangrijkste vraag; Als je alles kan doen in je leven, wat zou je willen? Er zijn geen beperkingen, je kan en mag alles. Wat zou je gaan doen? Hoe ziet jou ideale leven er uit? Probeer het voor jezelf te visualiseren, dus dat je het voor je ziet. Wat doe jij het allerliefste?

Schrijf vervolgens de dingen op die je zag in je gedachten. Het opschrijven er van zorgt ervoor dat het meetbaar wordt, tastbaar. Je hersenen vertalen namelijk jou gedachten naar woorden. Als je voor jezelf de dingen ziet die je hebt opgeschreven waar zit dan jou kracht? Wat zou je kunnen waarmaken? Zie je een patroon in wat je echt zou willen doen?

Oké, daarna zal je je plannen tot actie moeten overzetten en ook daadwerkelijk iets gaan doen maar zo kom je er wel achter wat je nou graag zou willen in je leven. Door de stilte en in jezelf gekeerd te zijn komen de gedachten namelijk vanzelf. Echt, dat komt. Misschien denk je ‘ nou als ik zo zit dan denk ik aan mijn boodschappenlijst en wat we gaan eten vanavond ‘ Ja, dat zal je waarschijnlijk ook eerst wel denken ja, maar stel jezelf de juiste vragen en het komt echt vanzelf in je op. Ik heb deze oefening vorig jaar een paar keer gedaan in de masterclass van ‘Your roodmap to succes’ en het is echt een goeie manier om jezelf te leren kennen. Je bent jezelf aan het spiegelen. Als jij echt iets anders wil dan ga je het proberen.

Succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.