Goede voornemens? Een aantal tips om het vol te houden…

 

Het is een magische datum, 1 januari. Echt een datum die ervoor zorgt dat je gaat beginnen aan een nieuwe start.  Goede voornemens heet dat. Heb jij ze ook? Vroeger schreef ik hele epistels over wat ik in het nieuwe jaar zou bereiken en wat ik allemaal ging veranderen. Je zou er pas wat aan hebben als je dat ergens rond de maand maart eens voorzichtig gaat evalueren. Ik gok dat de meeste mensen al in februari of misschien zelfs wel eerder zijn gestaakt met de goede voornemens. Stoppen met roken, meer bewegen en al die andere sprookjes. Ik geloof dat ik halverwege januari al vergeten was dat ik überhaupt met goede voornemens het nieuwe jaar was ingegaan.

Hoe zou je dit jaar wel je goede voornemens kunnen volhouden? Ik heb een aantal tips voor je. 

  • Doe wat je leuk vind. Wil je graag meer bewegen? Doe wat je leuk vind! Er zijn zoveel leuke verschillende sporten waar je energie van krijgt en misschien ook wel leuke nieuwe mensen ontmoet! Heb je geen zin om die sportschool op te zoeken of in je eentje te gaan hardlopen? Maakt niet uit! Er zijn zoveel andere leuke sporten. Denk aan Volleybal, Hockey, Skiën op de skibaan, Tennis of Yoga.
  • Beloon jezelf. Als ik een doel heb gesteld vind ik het prettig om af te strepen, af te tellen of kruisjes te zetten richting de eindstreep. Als je het op papier ziet staan word het al een stuk makkelijker. Wat nog makkelijker is als je met jezelf afspreekt dat je iets leuks mag doen of zelfs iets leuks mag kopen als jij een bepaald punt hebt bereikt. Je hebt je doel behaald en dat mag best beloont worden toch? Vind ik wel!
  • Maak een moodboard. Als je elke dag ziet waar je naar toe wilt is dat elke dag weer een motivatie! Maak een moodboard, groot of klein met plaatjes en beelden waardoor jij scherp op je voornemen blijft. Bijvoorbeeld sparen voor een mooie vakantie, plak dan foto’s op van palmbomen en witte stranden. Ik noem maar een voorbeeld. Zorg dat je niet vergeet waar je het voor doet.
  • Koop voor jezelf een mooi notitieboek en schrijf elke dag op als je lekker op de bank zit of voordat je gaat slapen hoe je dag is verlopen. Wat ging er goed en wat ging er minder goed? Doordat je het opschrijft word het realiteit en word het meer dan alleen een voornemen.
  • Wees niet te hard voor jezelf. Goede voornemens doe je voor jezelf en voor niemand anders dus wees niet te streng voor jezelf. Geef niet op als je een baaldag hebt en denk niet dat alles dan meteen verloren is. Shit happens en gewoon accepteren en weer doorgaan.
  • Wees realistisch. Als je op je moodboard foto’s van Doutzen Kroes in bikini gaat plakken kan het je misschien ook ontmoedigen. Wees wel realistisch en stel geen eisen aan jezelf die je alleen kan bereiken door hulp van de plastische chirurg. You are you en wees daar trots op. Goede voornemens moeten bij je passen en gaan ervoor zorgen dat je de beste versie van jezelf word en geen ‘Doutzen wanna be’.

Heb jij nog goeie tips? Let me know!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.