Nog een paar nachtjes slapen en dan is het Kerst

 

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het Kerst…. Een tijd waarin we gezellig samen zijn met onze geliefden. Iedereen is lief voor elkaar en misschien geven we elkaar wel mooie cadeautjes. We trekken onze mooiste kleding aan en zetten een speciale maaltijd op tafel. Misschien ga je zelfs wel naar de kerk voor de Kerstmis. Misschien doe je dat wel 1 keer per jaar omdat het van je word verwacht of omdat je dat zelf graag wil, het is immers Kerstmis.

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het Kerst…. Een tijd voor vrede en samenhorigheid. Als ik de krant opensla is het alles behalve vrede en samenhorigheid. Een vrachtwagen die keihard inrijd op een kerstmarkt, een vliegtuig wat gekaapt word, kinderen die misbruikt worden tijdens hun sport. Ik word er heel verdrietig van. Jij waarschijnlijk ook. Natuurlijk kunnen we binnen onze eigen muren het heel warm en gezellig hebben met elkaar maar wat is er toch mis met onze wereld?

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het Kerst…. Voor sommige mensen een hele verdrietige tijd omdat ze de Kerst zonder een geliefde moeten doorbrengen. Hebben zij een huis vol gezelligheid met een mooie versierde kerstboom? Misschien niet. Misschien wel. Hoe zit het met de gezinnen die hun huis en haard hebben moeten verlaten op de vlucht voor de vijand en hun eigen bed moeten missen? Of de ouderen in ons land die alleen zijn met Kerst? It breaks my heart.

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het Kerst…. Het is goed om stil te staan dat Kerst niet vanzelfsprekend is. Count your blessings. Ik gun iedereen een fijne Kerst en het gevoel van samen zijn. Laten we daarom extra lief zijn voor elkaar en voor de mensen om ons heen. Zoals de Dalai Lama zei; ” World peace starts with inner peace”. Was het maar elke dag Kerst.

Ik steek een kaarsje aan voor alle mensen die een zeer hart hebben met Kerst en geef mijn naasten een extra knuffel. You too?

Merry Christmas to you

2 Reacties

  1. Tineke Wijbenga
    23 december 2016 / 18:34

    Prachtig geschreven Amanda!

  2. Marieke Agricola
    23 december 2016 / 23:11

    Mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *