Food: Ferrero Rocher chocolade taart

Het recept voor deze taart kwam ik een paar weken geleden tegen en ik kan je zeggen ik was in één klap verliefd en ik wist dat ik m zou maken. Someday. En dat is today! Vlak voor kerst, terwijl ik heerlijk geniet van mijn vrije dagen. Ik voel me net Soof want ik sta met een glas wijn in de keuken te dansen.

De taart staat nu in de oven te garen en de boter crème staat af te koelen.

Ingrediënten:

 • 5 eieren
 • 300 gr zelfrijzend bakmeel
 • 25 gr cacaopoeder
 • 200 ml zonnebloemolie
 • 80 ml melk
 • 350 gr suiker
 • Snuf zout
 • boter om in te vetten

Chocolade boter crème:

 • 250 gr roomboter
 • 3 eetlepels Nutella
 • 150 gr pure chocolade om te smelten
 • 60 gr poedersuiker

Topping:

 • 1 bakje Ferrero Rocher
 • 75 gr hazelnoten

This is how you do it!

Verwarm de oven op 180 graden. Meng het meel, cacao poeder en zout in een kom. Mix in een andere kom de melk, olie en suiker door elkaar. Klop daarna de eieren een voor een door de natte ingrediënten met een mixer. Spatel het natte mengsel door de droge ingrediënten. Meng totdat er geen klonters meer zijn. Vet de springvorm in met een beetje boter en giet het beslag er in.

 

Bak de taart in 60 minuten gaar. Controleer met een prikker of hij goed gaar is, het kan zijn dat hij een paar minuten langer in de oven moet. Maak ondertussen de boter crème. Mix de boter met de gesmolten chocolade tot een crème. Mix ook de poedersuiker en de Nutella er door. Bewaar zolang in de koelkast. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Snijd hem daarna met een groot mes horizontaal doormidden en haal de bovenzijde er af.

Besmeer de onderste helft met ongeveer de helft van de chocolade boter crème. Mocht de botercreme hard zijn geworden in de koelkast kun je hem iets verwarmen. Leg de bovenste helft van de taart er weer op en besmeer de bovenzijde en de zijkant met de boter crème. Hak de hazelnoten grof in een hakmolen of doe in een zakje en sla met een deegroller o.i.d. fijn. Bestrooi de zijkant hiermee. Decoreer de bovenzijde van de taart met de Ferrero Rocher balletjes. Bewaar de taart op een koele en droge plek.

 

 

Enjoy!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.