Lifestyle: DIY je eigen kerstster

 

img_0066

Pinterest

 

Straks komt de gezelligste tijd van het jaar! Kerst.. !

Ik ben met kerst altijd een paar weekjes lekker vrij van mijn werk en geniet dan zo ontzettend van het thuis zijn. Tot rust komen, de boel de boel laten en mijn jaar overdenken, en vooral, over mijn dromen en doelen fantaseren voor het nieuwe jaar! En dat doe ik het liefste in een warme en gezellig omgeving met onder andere kaarsjes en lichtjes. We kennen natuurlijk allemaal wel die wijken in Nederland waar mensen hun hele huis versieren met lichtjes, zelfs gekleurde! Complete dierentuinen van licht in hun tuin waar denk ik alleen Essent heel blij van word. Ik kan er vreselijk om lachen. Zo heb ik ergens een buurman die volgens mij zijn slaapkamer raam opendoet, een heel net van licht naar buiten gooit en hop de stekker erin. Merry Lightmas.

Nee ik hou het thuis heel degelijk en bescheiden, niet te gek maar wel gezellig. Zo kwam ik online deze gezellige ster tegen die heel makkelijk zelf te maken is en waar je, denk ik, veel plezier van krijgt, want zeg nou eerlijk, hier word je toch helemaal blij van?

Je hebt nodig;

Lichtjes van 1.20 meter

– 5 takken van dezelfde lengte, ongeveer 30 cm

– dun ijzerdraad

– Touw

Uiteraard in warme aardetinten, anders krijg je denk ik een iets ander effect. De lichtjes scoor je het beste bij de Hema, daar zijn ze in allerlei maten en verschillende soorten licht. Ik zou voor warm licht gaan, of een led kan ook mooi zijn.

De takken leg je uit op de grond en maak je alvast in de vorm van deze ster. Deze bind je vervolgens met het touw aan elkaar vast. Daaromheen de lichtjes die je vastmaakt met het ijzerdraad.

Et voila! Je eigen kerstster. Zo kan je een heel leuk tafereeltje maken op een dressoir of zelfs cadeau geven. Mij zou je er in ieder geval erg blij mee maken. Een mooi cellofaan erover en je hebt een prachtig kerstcadeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *