Wil jij meer kaartjes in de brievenbus?

Postcrossing

 

Ik ben gek op kaartjes. Om te versturen, om te geven bij een kadootje maar ik vind het het ook super leuk om ze te krijgen! Ik krijg wel eens een kaartje van vriendinnen of familie uit het buitenland en natuurlijk van mijn ‘kaartgraagversturende’ collega’s maar over het algemeen ligt er weinig leuks op de mat. Er moeten echt meer kaarten worden verstuurd want dat is toch veel leuker dan die saaie post?

Daar wilde ik iets aan doen en via via kwam ik uit bij Postcrossing. I love it! Ik krijg nu gemiddeld 10 kaarten per maand in de bus. Vanuit de hele wereld! En allemaal super leuke exemplaren.

Ik zal je uitleggen wat het is. Postcrossing is een online database waar iedereen vanuit de hele wereld zich gratis op kan aanmelden. Je maakt een profiel aan met je adres. Ja in het begin is dat even spannend maar er gebeurt niks mee, het is hartstikke veilig en beschermd.

In je profiel geef je aan wie je bent en wat voor soort kaarten je mooi vind. Dat kan van alles zijn. Ik heb aangegeven dat ik het leuk vind om een kaart te krijgen van iets uit de woonplaats van de verzender of van schattige dieren.  Ik heb al kaarten uit Amerika, Australie, China, Rusland en nog zo veel meer. Je krijgt echt de meest gekke kaarten opgestuurd! Het is altijd een ansichtkaart en niks met een envelop. Dat vond ik ook wel een prettig idee.

 

Postcrossing

 

Als je een kaart krijgt mag je er ook 1 versturen, dit bouw je op en ik kan er nu zo’n 30 per maand versturen. Doe ik niet, maar dat zou kunnen. Hoe meer je stuurt hoe meer je krijgt. Wat het leuke is, is dat als je een kaart gaat versturen krijg je een unieke code. Deze code zet je op de kaart en de ontvanger moet de code weer invullen als hij deze kaart van jou ontvangt. Zo kan je precies zien hoe lang een kaart onderweg is!

Als je even geen tijd of geen zin hebt om een kaart te sturen is dat ook prima, je account blijft gewoon actief tot jij weer zin hebt om een kaart te sturen!

Dus als jij ook meer kaartjes wil ontvangen dan is dit een hartstikke leuk idee! Dit is de site; www.postcrossing.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *