Food: Smoothing smoothie

img_0337

 

Na een periode van ziekte of van slecht eten kan je maag ontzettend van streek zijn. Je hebt nergens zin in en je maag verdraagt het ook niet. Ik heb het meerdere keren beleefd. Soms van een kater maar ook als je ziek bent geweest en je kan niks binnen houden. Wat een nasty feeling! Om toch lief te zijn voor je buik heb ik de perfecte smoothie gevonden die kalmeert en je een lekker gevoel geeft.

Een smoothing smoothie noem ik het, je knapt er echt van op. De basis is yoghurt en dat is ontzettend goed voor de goede bacteriën in je maag en darmen. Het ondersteunt de werking van de darmflora en is makkelijk verteerbaar.  Dat komt door de zuurgraad in je yoghurt. Als je deze combineert met honing heb je een lucky shot! Het magnesium wat er in zit helpt uitstekend tegen je hoofdpijn en de honing is zacht en lief voor je maag. Door de banaan heb je toch je koolhydraten.

Dit heb je er voor nodig;

250 ml Unsweetened Almond milk

250 ml magere yoghurt

1 banaan

2 tl kaneel

een flinke scheut honing

Mix alles lekker door de blender en schenk uit in je favoriete glas. Ik heb er wat kruidnootjes in gedaan die lekker zacht worden. Wat kaneelpoeder & honing om te garneren en relax & enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.