Food: Carrot Cake met Cream Cheese frosting

img_9031

 

Nu de herfst in volle gang is en binnen de houtkachel aangaat krijg ik weer zin om te bakken. De geur van speculaas en een vers gebakken cake wordt je toch ook helemaal happy van. Met de donkere dagen moet je jezelf ook verwennen en dingen doen waar je blij van word. Bij mij is dat eten en sporten!

De ultieme cake voor de herfst vind ik de worteltjescake. Niet alleen de kleur past er perfect bij maar hij ruikt ook zo lekker kruidig. Op internet zie ik veel versies voorbij komen en vaak moet je gewoon proberen en testen welke je het lekkerste vind. Als je een beetje feeling hebt voor het bakken dan kan je vaak aan de ingrediënten wel zien hoe deze zal smaken. Fijn hé dat testen.

Ik heb een hele lekkere gevonden en deze deel ik graag! De Carrot Cake.

 

Benodigdheden voor de cake;

250 gram geraspte wortelen

2 eieren

1 tlvanille aroma of extract

1 tl baking powder

2 tl kaneel

2 tl koek & speculaas kruiden

4 el kokosbloesemsuiker

50 gram boekweitmeel

100 gram kokosmeel

150 ml ongezoete amandelmelk

Benodigdheden voor de frosting;

100 gram roomkaas

25 gram zachte boter

sap van een 1/2 citroen

30 gram poedersuiker

Zo maak je de cake;

1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier. Wel zo makkelijk, je haalt de cake er straks zo uit!

2. Rasp de worteltjes zo klein mogelijk. Ik heb hier een minirasp gebruikt.

3. Klop de eieren luchtig en mix hierna de worteltjes, vanille, suiker, baking poeder, kaneel tot een gladde massa.

4. Voeg het meel toe en de amandelmelk.

5. Schep het mengsel in het cakeblik

6. Bak de cake in de oven voor 50-60 minuten

7.  Als de cake klaar is laat deze lekker afkoelen. Bewaar je geduld!

Zo maak je de frosting;

Klop de boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.

Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter.

Als je van zoet houdt kan je natuurlijk wat extra suiker toevoegen.

Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas. Wacht echt tot hij afgekoeld is, anders druipt de frosting er zo weer van af.

 

Versier de cake met wat overgebleven grapte worteltjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *