Kom maar op met die maandag!

kaboompics-com_office-in-the-bed

 

Je kent dat gevoel vast wel, het is Zondagmiddag en morgen begint de nieuwe week. Er is van alles te doen en je hebt ook zoveel dat je moet doen!

Om niet een gevoel van totale overspannenheid te creëren is een goeie voorbereiding cruciaal! Voor mij begint dat op de Zondag. Iedereen heeft uiteraard zo zijn eigen manieren en methodes maar wat voor mij het beste helpt is mijn huis opruimen.  Een opgeruimd huis is een opgeruimd koppie! Right? Ik zorg dat de was schoon en gevouwen in de kast ligt en dat mijn boodschapjes gedaan zijn. Dat geeft al megaveel rust en het ultieme ” zen” gevoel. Ik hou niet van haasten en als ik het kan voorkomen dan heel graag!

 

fullsizerender-5

 

Hoe bereid je je voor op de komende week? Ik geef je een aantal tips;

  • Maak een goeie planning en schrijf alles op in je agenda. Je kan echt niet alles onthouden ook al denk je van wel. Schrijf op wanneer je wil gaan sporten, je afspraken en je kan zelfs opschrijven wanneer je wát gaat koken. Heel overzichtelijk! De kracht van het opschrijven is echt magisch. 
  • Op zondagmiddag is het vaak rustig in de supermarkt, waarom zou je niet alvast je boodschappen voor de komende week in huis halen? Heb je dat maar geregeld en het scheelt een hele hoop ” wat moet ik nu weer koken ” stress. 
  • Leg je spullen klaar die je nodig hebt voor je werk en/of andere bezigheden. In mijn geval zorg ik dat mijn apparatuur opgeladen is, eventuele contracten of andere paperassen uitgeprint zijn of opgeslagen voor afspraken die ik heb staan de komende week. Zo hou je meer ruimte voor Ad Hoc dingetjes.. want je weet dat ze komen!
  • Zorg dat je sporttas klaarligt. Leg er alvast een een schone handdoek in, you name it! Zo kan jij meteen door en voel je je super goed als je lekker getraind hebt. 
  • Sluit je week positief af om ook positief aan de nieuwe week te beginnen. Huh? Yep, maak van je Zondag een blije dag, doe wat je leuk vind of geniet lekker van het niks doen! Misschien avonds lekker uit eten gaan of te genieten van een goed glas wijn met je favoriete serie op de bank. Sluit de week af met een happy gevoel. Als je met een big smile naar bed gaat begint je week al heerlijk. 

 

Kom maar op met die Maandag! Heb jij nog een paar goeie tips? Let me know!!

 

1 Reactie

  1. Monique
    16 oktober 2016 / 16:12

    Jee, ik heb nu al zin in morgen! 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *