Hoe overleef je die gruwelijke herfstdip?

img_8593

 

Ik kan persoonlijk genieten van alle seizoenen van het jaar. Ieder seizoen heeft zo zijn charmes. Ja toch? Als na de zomer de bomen weer lichtjes oranje beginnen te kleuren en je jezelf weer kan verstoppen in je mooiste nieuwe sjaal dan is dat genieten toch? De tuin word weer winterklaar gemaakt en dat is ook weer een lekker opgeruimd gevoel.

Toch kan het gebeuren dat je bij elk blaadje dat van de boom valt, je je humeur ook voelt dalen. Je bent plotseling niet meer zo vrolijk en zelfs die nieuwe sjaal kan je geen geluksgevoel geven. Hallo herfsdip! Fijn dat jij ook weer eens om het hoekje komt kijken.

Het is volgens mij heel normaal dat je tegen de koude wintermaanden opziet en een klein dipje dat samen valt met de vallende bladeren is ook compleet geaccepteerd.

Toch is het niet fijn he? Niet meer zo vrolijk als in de zonnige zomer. Wat is er eigenlijk allemaal aan te doen? Ik zocht het haarfijn voor je uit.

1. Gezonde voeding speelt echt een grote rol. Ik was eigenlijk nooit zo met voeding bezig maar de laatste jaren steeds meer. De belangrijkste voedingsstoffen kan je dus uit je voedsel halen. Vitamine D is voor de herfstdip mucho importante. Dat is namelijk de vitamine die aangemaakt word door de zon. Het geluksstofje! Als de zon ver te zoeken is en je budget het niet toelaat om een lastminute naar Aruba te boeken zal je het dus hiermee moeten doen. Ik slik hiervoor supplementen zodat ik zeker weet dat ik het binnen krijg. Dat lukt niet altijd met eten.

2. Fake it! Ja het klinkt heel gek maar fake maar dat je vrolijk bent. Voor jezelf dan he! Smile je grootste smile, lach je breedste glimlach en lach hardop. Je zal voelen dat je vrolijker word. Dat zijn de spieren in je gezicht die signalen doorgeven naar je hersenen. Het is een mega opkikker voor je humeur.

3. Beweeg! Zing & dans door de kamer. Ik word altijd heel vrolijk van muziek en als je erbij gaat dansen dan is het dubbel feest. De donkere wolk boven je hoofd verandert langzaam in een discobol! Ga lekker naar de sportschool met je favoriete muziek in je leukste outfit. Wedden dat jij een stuk vrolijker terug komt? Bewegen is zo ontzettend goed voor je psyche.

4. Gebruik de oneliner. Het is een simpel trucje voor jezelf maar het werkt. Als je enorm aan het piekeren bent over iets, bijvoorbeeld over je werk. Bedenk dan dat je een piepklein onderdeeltje bent op deze hele grote wereld en relativeer. Probeer er de humor van in te zien dat jij je mega druk maakt over iets waar waarschijnlijk niemand anders mee bezig is. Let it gooooo en wees niet te streng voor jezelf.

5. De wake up light. Ik overweeg al jaren om deze aan te schaffen maar doe het nooit. Het is een wekker en lamp tegelijk. Je wordt dus langzaam wakker in het licht. In plaats van die donkere slaapkamer is het dus net of buiten het zonnetje schijnt. Misschien is er zelfs wel één die ook vogelgeluidjes maakt. Ik kan daar al ontzettend om lachen dat je jezelf daarmee voor de gek houd.

Daaaaag herfstdip! Zoek jij het lekker even uit! Heb jij ook een goeie tip? Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *