5 redenen waarom koffie goed voor je is

Koffie2

 

Eigenlijk kan ik wel meer redenen bedenken waarom koffie goed voor je is maar om je niet met lange lijstjes te vervelen kies ik de 5 beste redenen voor je uit, of de redenen die ik zelf heel acceptabel vind. Ik ben zelf een ontzettende koffie liefhebber en kan heel erg blij worden van een lekker bakkie. Het is ook een moment van gezelligheid, verbondenheid en ik denk zelfs iets typisch Hollands.

In mijn werk is koffie drinken trouwens een essentieel onderdeel in mijn relatie tot de klant. Het is bijna de eerste vraag die gesteld word. Koffie? Bakkie? Moment van acceptatie en misschien wel respect. Ja ik weet het, ik overdrijf misschien een beetje, maar kan je je voorstellen als ik op dat moment “nee” zou zeggen?  Hoe raar dat eigenlijk is? Ik denk zelfs dat er dan een lichte teleurstelling ontstaat en dat betekent dus geen goed gesprek en dus geen handel.

Gelukkig zeg ik nooit nee want ik vind het heerlijk. Niet bij iedereen, maar ik weet zo langzamerhand precies bij wie de koffie goed is!

Er zijn inmiddels zoveel verschillende artikelen geschreven over koffie en de bijwerkingen ervan dat je jezelf kan afvragen wie nou gelijk heeft en waar de waarheid ligt. Ik zou zeggen, doe waar jij je goed bij voelt. Je lichaam geeft het allemaal zelf wel aan.

 

Koffie3

Maar goed, dit zijn voor mij de voornaamste redenen om lekker koffie te drinken!

  1. Omdat het lekker is! Dus doen.
  2. Koffie verhoogt je stofwisseling dus je verbrand meer vet! Er werd een experiment uitgevoerd in Amerika waaruit bleek dat mensen die cafeïne dronken, 30 minuten voor het experiment, een hogere dichtheid van de zweetklier en meer vetzuren hadden in vergelijking met degenen die geen cafeïne gedronken hadden. Dus dat betekent dat cafeïne je meer laat zweten en dus automatisch meer calorieën verbrand!
  3. In Koffie zitten heel veel antioxidanten. Antioxidanten zijn natuurlijke stoffen die je kunnen helpen schade aan je cellen te voorkomen of vertragen. Ze gaan de slechte cellen te lijf. Mooi zo! Studies hebben aangetoond dat er een verband bestaat dus deze antioxidanten en veroudering. Je krijgt dus minder snel een oud gezicht!
  4. Koffie maakt je wakker! Het werkt oppeppend en stimulerend. Infuusje graag!
  5. Koffie maakt je slimmer! Er zit dus een stofje in wat een zeer positief effect heeft op je hersenen. Een psychoactieve stof die direct invloed heeft op je geest en op je hersenen. Hierdoor worden cognitieve functies verbeterd en kan je beter nadenken.

Altijd weer een gezellig moment met de lekkerste koffie die je kent! Ik vind koffie s’ morgens essentieel, maar ik kan ook zo genieten van een lekkere cappucino als ik aan het einde van mijn werkdag weer over de afsluitdijk rijd. Love it!

Enjoy your coffee! Drink it while it’s hot!

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *