Robin ( 24 ) Bye bye fulltime job, hello new world!

 

IMG_7517

Bye bye fulltime job, hello new world! 

Een wereldticket kopen, je baan opzeggen en een lange reis maken. Dat klinkt gaaf, maar is ook best spannend! Afgelopen zomer besloot Robin spontaan om haar baan op te zeggen en samen met een vriendin een lange en verre reis te maken.

 Ze vertrekt in Oktober!

 

Hoe ziet je leven er nu uit?

Vorige zomer ben ik afgestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute. Vol goede moed en met een mooi diploma op zak ging ik opzoek naar een baan in de wereld van ‘trends’.

Zoals anderen pas afgestudeerde, jonge mensen misschien ook weten is dat werkgevers vooral opzoek zijn naar jonge mensen met werkervaring. Dit is best lastig als je net van school komt. De eerste maanden na mijn studie heb ik fulltime gewerkt bij Café/Restaurant De Toerist, waar ik naast mijn studie ook al werkzaam was.

Met mijn creatieve ‘skills’ had ik een sollicitatievideo van mijzelf gemaakt, om zo misschien meer kans te maken op een sollicitatiegesprek. Nadat ik zo’n 40 bedrijven had benaderd en steeds te horen kreeg dat ik te weinig werkervaring had, kwam ik een stagevacature tegen bij adviesbureau Futureconsult in Amsterdam. Na vier jaar bloed, zweet en tranen tijdens mijn opleiding was ik eigenlijk wel toe aan een ‘echte’ baan. Ik wilde beginnen met het opbouwen van een carrière tot trendwatcher. Ik had niet gedacht dat mijn eerste stap naar mijn droom zou beginnen met een stage, terwijl ik mijn diploma al op zak had. Toch heb ik besloten de kans aan te grijpen en na nog geen 2 maanden als stagiair werd ik al een contract als junior adviseur aangeboden. Ik was super blij!

Ondertussen was ik ook druk aan het zoeken naar een kamer in Amsterdam. Nu ik daar ook een baan had, wilde ik er ook graag wonen! Helaas bleek na een tijdje dat ik niet op de juiste plek zat. Een van de dingen die ik miste was dat ik mijn creativiteit niet kwijt kon. Ik vind het namelijk ook heerlijk om vorm te geven, concepten te bedenken en mijn fantasie de vrije loop te laten. (Leuk weetje: ik ontwerp naast mijn werk als adviseur ook regelmatig logo’s, flyers en posters. Het logo van byDawn is ook één van mijn ontwerpjes.) Ook miste ik de passie in mijn werk. Ik besloot om rustig aan eens te gaan kijken naar een andere baan.

“ik wil meer uit het leven halen,

ik wil mijn baan opzeggen en een mooie reis maken.”

 

Hoe heb je besloten om op wereldreis te gaan? 

Op een avond zat ik heerlijk met een vriendin bij de Sauna van Egmond en zij vertelde mij: “ik wil meer uit het leven halen, ik wil mijn baan opzeggen en een mooie reis maken.” Haar idee om haar baan op te zeggen en weg te gaan raakte me ineens diep. Shit, dacht ik, ik moet morgen akkoord geven aan een woning in Amsterdam, ik kan nu niet opeens alles omgooien en van gedachten veranderen. Het is één van de meest radicale keuzes die ik gemaakt heb, maar mijn reactie was vrij snel: ALLES LATEN VALLEN, IK GA MEE! Twee weken later kochten we een wereldticket, daar ging mijn mooie carrièrestappenplan. Ik ben ontzettend blij dat ik die keuze gemaakt heb. Over een maand begin ik samen met hetzelfde vriendinnetje aan een reis van bijna 7 maanden door 7 landen die ik nooit eerder bezocht heb: Indonesië, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Australië en Nieuw-Zeeland. Hoe gaaf is dat?!

Wat ga je allemaal doen?

We hebben nog geen concrete plannen. Behalve dat ik in Cambodja drie weken vrijwilligerswerk ga doen. Ik ga kansarme kinderen helpen bij het leren van Engels, sport, spel en hygiëne. Dit lijkt me zo’n enorm bijzondere ervaring. De kinderen daar hebben zo’n ander leven dan dat wij kennen.

Verder ga ik enorm genieten van alle nieuwe dingen die op me afkomen. Ik beschouw de komende maanden om mezelf te leren kennen. Lekker cliché, maar het lijkt mij super goed om daar komende maanden lekker de tijd voor te nemen. Surflessen nemen, mijn duik Padi halen, yoga of mediteren op het strand, touren op scootertjes, heerlijk eten – slangen of insecten uit proberen misschien -, de cultuur en nieuwe mensen leren kennen.

Hoe bereid je je voor?

Ik ben nogal een stresskip – zacht uitgedrukt – dus vlak na het boeken van mijn ticket raakte ik lichtelijk in paniek. Hoe ga ik die reis betalen? Wat moet ik in godsnaam allemaal regelen? Met alle informatie beschikbaar op internet raakte ik lichtelijk overspoeld! Waar moest ik beginnen?! Inmiddels heb ik een checklist gemaakt waar ik elke week wat vanaf kan strepen: visumaanvraag, inentingen, aanmelden voor vrijwilligerswerk, een backpack regelen, abonnementen bevriezen of opzeggen. Vanaf nu kan het genieten beginnen!

Wat ga je na je werledreis doen?

Het liefst wordt ik digital nomad, iemand die op welke plek dan ook ter wereld kan werken, omdat het werk grotendeels online gedaan kan worden. Ik ben best veel bezig met mindfulness en persoonlijke groei, en het trainen van een andere mindset. Als je een andere mindset aanneemt en leert van jezelf te houden, verandert je kijk op de wereld zo enorm. Dan trek je alles aan waar je energie van krijgt, blij van word en dat maakt t leven zoveel mooier. Daar wil ik mijn werk van maken.

Ik heb Robin gevraagd of ze af en toe tijdens haar reis iets met ons wil delen en dat gaat ze doen! Dus in de toekomst een gastblog van Robin vanuit een ver en spannend oord!

Hebben jullie nog tips voor Robin? Laat een reactie achter!

2 Reacties

  1. marjo van den oever-haver
    5 september 2016 / 11:01

    Lieve Robin, wat n prachtig verhaal en wat n heeerlijk idee van wat je allemaal nog gaat beleven..geniet vooral en n heel klein beetje jaloers ben ik wel. Voor ons gaan wij n maand in zonder Rick zijn levensjaar te vieren ,24 september had hij 25 geworden… valt af en toe nog heel zwaar, mark en bas inmiddels op zichzelf en gelukkig, dat moet ook doorgaan. Ik weet zeker dat als hij er nog geweest was ,hij het onwijs had gevonden wat je gaat doen! En vergeet niet , je hebt natuurlijk n mooie beschermenhel bij je op jouw mooie reis. Xxx marjo en dick

  2. Sanne
    5 september 2016 / 19:06

    Mijn tip is dat je er zoooo ongelofelijk van moet genieten!!! Go for it Ro! Pluk de dag🌹! Leef in het nu!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.