Food: Spicy Chicken

IMG_7409

 

Spicy Chicken van de BBQ!

Ik ben gek op lekker eten en dan heel graag de suikervrije en vetvrije versie. Dat gaat op zich heel erg goed en voel me er heerijk bij. Nu met dit lekkere zomerse weer gaat de BBQ vaak aan en dat is echt genieten. Op de Q ook graag het liefst zo weinig mogelijk vet maar wel het allerlekkerste! Het standaard werk vind ik eigenlijk niks aan dus een worstje ofzo zal je bij mij niet snel zien. Wel lekker gamba’s op spies of een flinke T-bone steak. Yes please! Deze kippetjes zijn ook favoriet en lekker dat ze zijn!

Doordat ze op de barbecue rondom worden gegaard blijft er geen vet meer over. Je kan het velletje opeten maar dat doe ik eigenlijk niet, af en toe een klein stukje omdat het zo lekker knapperig is. De drumsticks gaan ruim op tijd in de marinade dus de smaak zit er goed in. Ik zou ze in de ochtend of begin middag alvast marineren, dan kan de smaak er lekker intrekken. Een dag van tevoren is natuurlijk nog beter.

 

IMG_7402

 

Dit heb je nodig voor de marinade;

400 ml olijfolie

2 el ketchup

4 teentjes knoflook geperst

2 el sambal

1 tl rozemarijn

2 el vloeibare honing

150 ml ketjap

50 gr bruine suiker

1 tl gemberpoeder

Lekker door elkaar zodat je een papje krijgt. Leg de drumsticks in een schaal en giet de marinade eroverheen. Zet ze afgedekt in de koelkast.

Als de barbecue klaar is en op temperatuur leg je ze op het rooster. Ik kies voor indirect vuur, dus de kooltjes leg je er niet direct onder maar ernaast. Ik heb wat extra vuurkruiden in aluminium folie gedaan met een paar gaatjes erin. Dan krijg je die lekkere rooksmaak. De deksel erop en lekker laten gaan! Ik draai ze niet eens om. Minimaal 3 kwartier laten sissen.. je hoort het vet wegdruppen en nu ruikt het al super lekker he?

Heerlijk met een frisse salade en wat geroosterd stokbrood en een lekker glas wijn! Enjoy!

IMG_7388

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *