Food: Chocolate Chip Cookies

IMG_5140

Alles wat met chocolade te maken heeft kan je gerust bij mijn verslaving optellen. Is er iets lekkerders dan dat? Ik weet het niet hoor, denk het niet.

Je kan het gerust een ernstige verslaving noemen als je de verpakking open doet en een paar tellen later is de inhoud weg. Heel apart is dat, bij mij gaat dat altijd zo!

Toen ik begin dit jaar flink aan het sporten ben geslagen ben ik naarstig op zoek gegaan ( en nog steeds hoor ) om mijn verslaving te combineren met een healthy lifestyle. Die 2 combineren is lastig en misschien wel een contradictie tegen de afvalleritus. Toch wilde ik het, en aangezien er allerlei gezonde varianten zijn voor van alles moest dit met mijn all time favourite ook zo zijn. De chocolate chip cookie. Als ik het alleen al type begin ik te watertanden.

Maar jippie jee yeah! Ik heb m gevonden! Deze maak ik bijna ieder weekend en soms nog wel eens tussendoor. Ze zijn zo super lekker! Ik kreeg het recept van Carolina van Foodie-ness, en ik ga het recept met jou delen.

 

Dit zijn de ingrediënten;

 • 125 gr. havermout
 • 35 gr. bloem ( spelt of amandel )
 • 1 banaan
 • 1 tl vanille extract
 • 75  gr. kokosolie
 • 1 tl kaneel
 • 1 snuf zout
 • 1 tl baking soda
 • 1 el honing of agave
 • Veel pure chocolade

En zo doe je het;

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Prak de banaan in een kom en voeg hierbij de havermout, bloem, baking soda, zout, vanille, kaneel en de kokosolie. De kokosolie smelt je heel snel en simpel in een steelpannetje. Gaat super snel. Als laatste de honing erdoor en maak hier een lekker beslagen van.
 3. Als laatste de chocolade in stukjes erdoor. Ik laat de chocolade iets groter dan normaal, want ik hou van grote brokken chocolade op mijn koekjes.
 4. Op een bakplaat leg je een vel bakpapier en met een eetlepel maak je bolletjes. Die druk je plat. Je kan kleine, maar ook grote koeken maken. Het is maar net of ze voor jezelf zijn of dat je ze gaat uitdelen.
 5. Even 20 minuten in de oven en laat ze lekker afkoelen.

Bof jij even, je hebt net de allerlekkerste en heel gezonde chocolate chip cookies gemaakt! Laat je even weten wat je ervan vond?

 

Liefs

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *