Food: Blueberry muffins a la Starbucks

De allerlekkerste muffins van de Starbucks, en die kan je gewoon zelf maken! 

IMG_6909

In het weekend probeer ik vaak wat wat lekkers te bakken wat ik mee kan nemen onderweg. Als ik druk ben en toch iets lekkers wil eten is de verleiding soms zo groot om een croissantje of iets anders lekkers te kopen. Ik ben bijna de hele week op pad in mijn auto om klanten te bezoeken en daar is te vaak een bakker naast. Als de bakker net croissants heeft gebakken moet je wel een hele flinke meid zijn om net te doen alsof je neus bloed.

Dus heel af en toe maak ik deze muffins van de Starbucks. Het originele recept heeft zoveel suiker dat je tanden meteen uit je mond vallen dus ik heb een aangepaste versie gemaakt. Ik vind ze nog steeds heerlijk, ook zonder al die suiker!

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

Dit heb je nodig voor 12 muffins;

210 gram speltbloem
40 gram Kokosbloesemsuiker
snuf zout
10 ml baking soda
80 ml kokosolie ( die smelt je in een steelpannetje )
2 eieren
flinke scheut magere yoghurt
150 gram blueberry’s

Mix het meel, de eieren en de kokosolie door elkaar tot een gladde massa. Voeg de suiker, zout en baking soda toe. De yoghurt en blueberries mix je als laatste erdoor. Doe de vormpjes in je muffin bakplaat en vul ze niet helemaal tot aan de top.

 

Als je de muffins gevuld hebt pak je nog wat extra suiker en deze sprenkel je over de muffins. Dit geeft dat lekkere suikerlaagje aan de muffin wat Starbucks ook heeft.

20 minuutjes bakken en there you go!! Beheers je nog wel even want ze zijn het lekkerst als ze een beetje afgekoeld zijn.

Enjoy!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *