Must Read: de romans van Santa Montefiore

Sante Montefiore

 

Zo lang ik me al kan herinneren ben ik gek op lezen. Ik kan me echt in een boek verliezen en als ik eenmaal in een boek ben begonnen kan ik niet stoppen. Herken je dat? Misschien is dat ook wel typisch ‘ boekenwurm ‘ Ik denk eerlijk gezegd dat ik die titel wel waard ben.

Als jong meisje had ik dat al, in mijn oude woonplaats was mijn hotspot de boekenwinkel ( hij is er nog steeds by the way ) en daar verkochten ze pockets met een gele kaft. Ik denk echt dat ik ze allemaal heb. Mijn absolute favoriet was Nicky’s Dagboek van Greetje Kip. Ik heb het boek zo vaak overnieuw gelezen. Prachtig! Ik denk dat iedereen wel een boek heeft wat je vroeger gelezen hebt en wat je altijd bij blijft.

Nu, al een aantal jaren, is mijn favoriete schrijfster, Sante Montefiore. Zij brengt meestal aan het begin van de zomer een nieuw boek uit en dan ben ik er altijd als de kippen bij. Daarna zie je me even niet meer. Dan ben ik aan het lezen. Ik ben een dromer en als ik haar boeken lees dan bevind ik me vaak in Italie, Engeland of onder een Umbu boom. Ze schrijft zo mooi dat het echt net is of je erbij bent en deel uitmaakt van haar verhaal in het boek.

Het eerste verhaal wat ik van haar las was het Vlinderkistje. Het gaat over een klein meisje wat haar vader adoreert maar haar vader is veel op reis en woont in een ander land als zij. Ze ziet hem niet vaak en wacht altijd tot hij weer terugkomt. Hij maakt voor haar een kistje met mooie mozaiekjes erin wat haar mooiste bezit is. Loved it en heel herkenbaar voor mij, mijn vader woont ook in het buitenland en ik ben niet echt met hem opgegroeid.

Book in tuin

Nadat ik dit boek gelezen had wilde ik ze allemaal van haar lezen en ze pronken nu bij mij in de boekenkast. Mijn papieren pareltjes, zo noem ik ze. Mocht je de boeken van haar nog niet gelezen hebben dan ben ik stinkend jaloers op je want dan heb je ze allemaal nog tegoed!

Ik heb een top 5 voor je gemaakt!

  1. het Vlinderkistje
  2. Valentina’s laatste reis 
  3. Onder de Umbu boom 
  4. de vrouwen van kasteel Deverill
  5. in de schaduwen van het palazzo 

Laat je weten hoe je ze vond? Ik ben zeer benieuwd! Enjoy!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *