Food: Courgetti Bolognese

 

IMG_6603

 

Afgelopen week maakte ik deze Courgetti Bolognese. Ik kan af en toe ontzettend zin hebben in pasta maar niet in het gevoel daarna. Zwaar op mijn buik! Dus ik ging mee in de hype die courgetti heet. Lekker snel klaar en ik vond het heerlijk!

Ik maakte eerst de pastasaus. Wat heb je nodig ( voor 4 personen )

2 grote uien

2 tenen knoflook

4 wortels

1 rode paprika

2 pakjes gepelde tomaten ( 2 x 400 gram )

500 gram gehakt

2 courgettes

De wortels en paprika wassen en fijn snijden. De uien ook. Ik hoorde laatst dat als je tijdens het uien snijden kauwgom kauwt je geen tranende ogen krijgt, maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd.

Anyway, flinke scheut olie in de pan en de ui samen met de knoflook lichtjes fruiten. Gehakt erbij rullen totdat deze lekker bruin is. Daarna de wortels en paprika erbij met een scheutje water en even laten pruttelen. ( 10 minuten ofzo ) Daarna de tomaten erbij en met de deksel op de pan laat je dit 15 minuten op zacht vuur staan. Wel af en toe in roeren en op smaak brengen met peper & zout.

Dan komt de courgette! Hoewel ik wel een spirelli heb, heb ik daar tot nu toe alleen maar ruzie mee gehad dus die ligt al in de kliko. Ik snij zelf alles fijn. Als de pastasaus klaar is ga ik de courgetti wokken in knoflookolie. Tot deze lekker glazig is.

En dan smullen maar!! Lekker met parmezaanse kaas. Ik had flink wat saus over, deze heb ik in de diepvries bewaard want dit is weer makkelijk na een drukke dag werken en/of als je geen zin hebt om te koken!

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *