Running: Just do it again!

Sinds januari dit jaar ben ik druk bezig met een speciaal programma in de sportschool om een super killerbody te krijgen. Niet dat ik de ambitie heb om bij Victoria Secret te solliciteren maar een killerbody zeg ik geen nee tegen!

Een aangepast voedingsschema en minimaal 3 x per week serieus bankdrukken enzo. Het grote doel is natuurlijk de overtollige kilo’s kwijt. Mijn liefde voor hardlopen kwam hierdoor een beetje in gevaar en ook het energieniveau om na het trainen nog te gaan hardlopen zakte naar een historisch dieptepunt. Met een fulltime job en die killerbody in mijn achterhoofd kon ik de tijd er gewoon niet voor vinden! Ik denk ook serieus dat ik me bij de atletiekbaan weer opnieuw moet gaan voorstellen!

Tot afgelopen week ik een app kreeg van mijn vriendin of we even een klein rondje zouden doen?? Nou, een klein rondje dan en ik weet niet of ik het volhoud hoor app ik terug! Voor ik het wist stond ze bij me voor de deur en ik slinger nog snel een banaan naar binnen en we zijn los! Resultaat? Ik heb een heerlijk 6 kilometers gelopen zonder te stoppen en ook nog eens met een tempo waar ik me niet voor hoef te schamen!

 

IMG_5689

Dus als je een tijdje niet hebt gelopen en je gaat weer? Don’t worry! Je lichaam onthoud precies wat je kan en just do it! Ik heb een paar motivatietips die je kunnen helpen om uit je hardloopdip te komen;

  • Spreek af met een vriendin om lekker te gaan! En zeg vooral vaak tegen elkaar dat je niet te lang gaat, dan word het vanzelf een heerlijke ongedwongen run! Je kan ook weer eens fijn bijkletsen met elkaar en je weet het, als je aan het hardlopen bent en je kan nog gezellig kletsen pak je genoeg zuurstof en zit je al snel in een goed tempo!
  • Begin rustig! Laat je spieren wennen dat ze weer als een gazelle in galop gaan! Natuurlijk kan jij een marathon lopen en een snelle 5 kilometer tijd neerzetten maar take it easy! Zeker als je blessures wilt voorkomen moet je zeker niet te hard van stapel gaan. Kan ik het nog wel? Dat stelt volgens mij iedere hardloper zich wel eens af, maar wees niet onzeker, je kan het!
  • Schaf een nieuw outfitje aan! Een nieuw shirtje doet wonderen! En ik denk ook echt dat het vleugels geeft hoor.
  • Een nieuwe playlist met lekkere muziek op je telefoon zetten!
  • Misschien een doel stellen? Niet te hard van stapel lopen maar schrijf jezelf weer eens in voor een leuk wedstrijdje ergens in de buurt. Gezellig met je vriendinnen. Met je nieuwe shirtje aan.

Komt goed!!

Dawn X

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.