Food: Super delicious Bananenbrood

Ken je die heerlijke zondagen waar niks moet en alles mag? Ik wil ze het liefst elke week. Soms wil je helemaal niks en soms borrelt de keukenprinses in je naar boven en voor je het weet sta je druk te doen met een staafmixer en allerlei andere gezellige keukentools. Ik ben gek op kookboeken en kijk vaak naar lekkere recepten die ik voorbij zie komen op Instagram. Zo zag ik dus bij Foodie-Ness ( volg je haar al? ) een aantal weken geleden een bananenbrood voorbij komen! Water liep me meteen in de mond en moest deze maken! Hij is echt goddelijk en super goed gelukt if I may say so! Ik geef aan recepten altijd mijn eigen touch en voeg mijn eigen lievelingssmaken toe.

Dit heb je nodig aan keukentools;

  • Cakeblik
  • Bakpapier

Zet de oven aan op voorverwarmen 170c

Ingrediënten;

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 2 theelepels baking powder
  • handje almonds ( bewaar een beetje voor de afwerking )
  • pindakaas

Prak de bananen met een vork tot een gladde massa en mix de eieren er door. Mix het amandelmeel, havermout, bakingpowder  en de amandelen door je beslag. Ik heb er voor de afwisseling wat blauwe bessen door het de mix gedaan! Geeft zo’n mooi kleurtje! Leg het bakpapier in het cakeblik en hup het beslag erin! Zet het cakeblik in de oven en zet de timer op 45-50 minuten. Laat de cake afkoelen en bestrijk lekker met pindakaas en de amandelen er gezellig bovenop!

Je kan natuurlijk eindeloos variëren maar echt! Deze is ‘to die’ voor!

Enjoy!!
Bananenbrood

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.